About Blog

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδων 2021

Καθώς το τοπίο αλλάζει, εμείς ως έμποροι πρέπει να αλλάξουμε μαζί του, για να παραμείνουμε σχετικοί και βιώσιμοι. Ο αυξημένος ανταγωνισμός στο διαδίκτυο, η ψηφιακή κόπωση που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας και η ανάγκη τους για πραγματικές λύσεις κάνουν τώρα τη δουλειά μας πιο σημαντική από ποτέ.

Έτσι, αν είστε έτοιμοι να κάνετε αλλαγές και να σκεφτείτε έξυπνα για το επόμενο έτος, ακολουθούν 7 τρόποι για να κάνετε το μάρκετινγκ πιο αποτελεσματικό το 2021:

1. Ξεκινήστε έχοντας κατά νου το μέλλον

Όταν αισθάνεστε ότι τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς, είναι σημαντικό να έχετε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική που συνδέει τα πάντα και που έχει αρκετή ευελιξία για να σας επιτρέψει να ανταποκριθείτε σε τρέχοντα γεγονότα και εξωτερικούς παράγοντες.

2. Ανανεώστε τις γνώσεις σας για τον πελάτη σας

Υπήρξαν τεράστιες αλλαγές στη συμπεριφορά των πελατών τους τελευταίους 12 μήνες - από την υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εργασίας και του σχολείου, των βιντεοκλήσεων και των ηλεκτρονικών αγορών. Πώς προσαρμόστηκαν οι πελάτες σας;

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε είναι να τους ρωτήσετε. Φιλοξενήστε μια διαδικτυακή συνεδρία με μικρό αριθμό πελατών ή μιλήστε σε πέντε έως δέκα από αυτούς ξεχωριστά για να λάβετε ποιοτικά σχόλια. Μόλις έχετε αυτές τις πληροφορίες, δημιουργήστε μια έρευνα που θα απευθύνεται στην ευρύτερη βάση δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στο κοινωνικό κοινό σας.

Φροντίστε να προσαρμόσετε τη στρατηγική σας με βάση αυτά που μαθαίνετε στο μάρκετινγκ και την κατασκευή ιστοσελίδων.         

3. Όλα αφορούν τις σχέσεις

Είτε εργάζεστε σε περιβάλλον B2B ή B2C, αυτή είναι η ώρα να διπλασιάσετε τις σχέσεις με τους πελάτες σας. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε αξία στις επαφές σας. Ό, τι κι αν κάνετε, μην ξεκινήσετε τη συνομιλία ζητώντας πώληση.

Ρωτήστε το κοινό σας για το τι βιώνουν αυτή τη στιγμή, δημιουργήστε περιεχόμενο γύρω από ευρύτερες τάσεις, όπως ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή πώς να παραμείνετε ισχυροί και υγιείς αυτήν τη στιγμή.

Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να μοιράζονται πώς αισθάνονται και τι περνούν, σκεφτείτε τους νέους και καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τους εξυπηρετήσετε.

4. Εμπειρία φιλική προς τον χρήστη

Εάν δεν έχετε πραγματοποιήσει εμπειρία χρήστη στο παρελθόν, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε. Και δεν χρειάζεστε τεράστιο προϋπολογισμό για να αναθεωρήσετε ολόκληρη την εμπειρία στο διαδίκτυο με μία κίνηση.

Κάντε ένα βήμα τη φορά. Χαρτογραφήστε το ιδανικό ταξίδι πελατών και, στη συνέχεια, δείτε αν οι πελάτες σας το ακολουθούν. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα εργαλείο για να δείτε πώς οι χρήστες περιηγούνται στον ιστότοπό σας, να τους ρωτήσετε για την εμπειρία μέσω μιας αναδυόμενης έρευνας.

5. Ισορροπήστε την υπάρχουσα και τη νέα δραστηριότητα των πελατών

Παρόλο που οι τρέχοντες πελάτες σας είναι σίγουρα σημαντικοί, υπάρχουν ευκαιρίες να αναπτύξετε ένα ευρύτερο δίκτυο στο σημερινό τοπίο. Ο COVID διέκοψε τις ρουτίνες μας και αρκετές αλυσίδες εφοδιασμού. Οι πελάτες πειραματίζονται με νέες επωνυμίες και είναι πιθανό πολλές από αυτές τις νέες συμπεριφορές αγοραστών να παραμείνουν.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσετε μια καμπάνια ευρείας εμβέλειας για να εισαγάγετε την επωνυμία σας σε νέους πελάτες που μπορεί να αναζητούν μια εναλλακτική λύση.

6. Ηγηθείτε κοινωνικά

Μια κρίση στη δημόσια υγεία, διαδηλώσεις κοινωνικής δικαιοσύνης, πολιτική αβεβαιότητα, κλιματική αλλαγή - υπάρχουν θεμελιώδεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι μας αυτήν τη στιγμή. Και οι άνθρωποι αναζητούν επιχειρήσεις για να ηγηθούν.

Η διαφάνεια και η αυθεντικότητα είναι βασικές εδώ. Πριν κάνετε μια δήλωση ή αρχίσετε να κάνετε «κοινωνικά συνειδητό μάρκετινγκ», κοιτάξτε την εταιρεία σας από τα μάτια του κοινού και κάντε μερικές ερωτήσεις.

7. Επενδύστε στον εαυτό σας

Το επόμενο έτος θα συνεχίσει να είναι αβέβαιο, με τεράστιες αλλαγές που θα έρθουν στον τρόπο που εργαζόμαστε, ψωνίζουμε, παίζουμε, επικοινωνούμε και διασκεδάζουμε.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας είναι να επενδύσετε στις δικές σας δεξιότητες και γνώσεις. Αυτό όχι μόνο μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη των πελατών σας, αλλά και να σας κάνει πιο ανθεκτικούς και προσαρμόσιμους.

Η εκμάθηση μιας γλώσσας προγραμματισμού, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων κριτικής και στρατηγικής σκέψης σας μέσω διαδικτυακών μαθημάτων ή απλά η ανάγνωση και η ακρόαση των τάσεων που συμβαίνουν γύρω σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

analytics ιστοσελίδας

Καθώς προχωράμε στην επόμενη δεκαετία, η αξία των αναλυτικών στοιχείων θα έχει τη μορφή σαφούς, γρήγορης λήψης αποφάσεων, προβλέψιμων τάσεων και ROI (οι οποίες, πάλι, θα οδηγήσουν σε καλύτερες αποφάσεις). Τα παρακάτω είναι μερικές τάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της εταιρείας σας.

1. Η αναγνώριση δεδομένων βάσης δεν είναι αρκετή

Λόγω του τεράστιου όγκου δεδομένων και οι ομάδες μάρκετινγκ πρέπει να μάθουν να αυξάνουν τα δεδομένα τους με μηχανική μάθηση και AI. Τα εργαλεία για τα δεδομένα είναι ένα σημείο εκκίνησης. Αλλά η πραγματική αξία έρχεται στην πραγματοποίηση ενεργών παρατηρήσεων, στην εύρεση μοτίβων και στην ανάπτυξη νέων ερωτημάτων με βάση την ανάλυση των δεδομένων που βρέθηκαν. Συγκεντρωμένες βάσεις δεδομένων, κοινά μοντέλα δεδομένων και εφαρμογές cloud καθιστούν πιο εφικτό τον  συγχρονισμό δεδομένων - αποφάσεων.

Επομένως, μην εστιάζετε μόνο στη συλλογή περισσότερων δεδομένων. Αλλά επίσης, επικεντρωθείτε στη συλλογή της τεχνολογίας που θα σας βοηθήσει να το κάνετε πιο ουσιαστικό στή προώθηση - κατασκευή ιστοσελίδων.

2. Η μεγάλη αξία έρχεται στην πρόβλεψη, όχι στην περιγραφή

Αυτή δεν είναι ακριβώς μια νέα τάση. Τα προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία θα αποτελούν βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε επιτυχημένης ομάδας μάρκετινγκ.  Είναι σημαντικό οι ομάδες να επικεντρώνονται όχι μόνο στο "πού είμαστε" αλλά στο "πού πηγαίνουμε;" Τι θέλουν να αγοράσουν οι καταναλωτές και πότε; Τι χρειάζονται που κανείς δεν τους έχει δώσει ακόμη; Η εύρεση αυτών των εξειδικευμένων ευκαιριών είναι ο τρόπος να ηγηθείτε στον τομέα της αγοράς σας. Και με τις εξελίξεις στο AI και τη μηχανική μάθηση, αυτές οι προβλέψεις θα γίνουν πιο ακριβείς και πιο ισχυρές.

3. Επενδύστε στην οπτικοποίηση δεδομένων και στην ανάλυση γραφημάτων

Δεν είναι όλοι αριθμοί. Με τα δεδομένα να ανοίγουν το δρόμο για μεγάλο μέρος της λήψης αποφάσεων σε όλη την επιχείρηση, είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να βρουν γρήγορους και εύκολους τρόπους για να κάνουν ουσιαστικές συνδέσεις με τα δεδομένα που λαμβάνουν. Οι απεικονίσεις θα βοηθήσουν σε αυτό.

4. Χρησιμοποιήστε το Analytics για διαχείριση του κύκλου ζωής της επιχείρησης

Η διαχείριση του κύκλου ζωής είναι το κλειδί όσον αφορά την ανάπτυξη προϊόντων και οι πιο έξυπνες ομάδες μάρκετινγκ θα χρησιμοποιούν AI και μηχανική μάθηση για να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες τους, από την ανάπτυξη εφαρμογών και τις δοκιμές, έως την εκκίνηση και την υποστήριξη.

5. Δυνατότητες αναγνώριση φωνής

Και πάλι, δεν είμαστε όλοι άνθρωποι με αριθμούς. Ευτυχώς, οι τεχνολογικές δυνάμεις το καταλαβαίνουν αυτό. Στο μέλλον, θα δούμε μια αυξανόμενη ικανότητα εκτέλεσης ερωτημάτων με φωνητική εντολή, η οποία θα διευκολύνει ιδιαίτερα τις ομάδες μάρκετινγκ που ξέρουν τι θέλουν να μάθουν - αλλά δεν γνωρίζουν ποιες μετρήσεις πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να φτάσουν εκεί.

Τα Analytics είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, αλλά ακόμη και οι καλύτεροι αριθμοί δεν έχουν νόημα αν δεν έχετε σχέδιο εκτέλεσης των ανακαλύψεών σας. Το βασικό σημείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η οργάνωση βάσει δεδομένων δεν είναι πλέον επιλογή - είναι αναγκαιότητα.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Προώθηση καμπάνιας ιστοσελίδας

Η βελτιστοποίηση πολλών καναλιών είναι η διαδικασία έξυπνης κατανομής προϋπολογισμού σε διάφορα κανάλια με πρωταρχικό στόχο - να έχετε τη μέγιστη απόδοση της επένδυσής σας στην προώθηση - κατασκευή ιστοσελίδας. Ονομάζεται επίσης "CBO" - βελτιστοποίηση προϋπολογισμού καμπάνιας.

Σε μια προσπάθεια βελτιστοποίησης των καμπανιών τους, οι ψηφιακοί έμποροι αντιμετωπίζουν συνήθως τις ακόλουθες προκλήσεις:

1. Μαζικός όγκος δεδομένων από διαφορετικές πηγές

Σήμερα, κατά μέσο όρο, οι ψηφιακοί έμποροι χρησιμοποιούν περισσότερες από πέντε πλατφόρμες / εκδότες για τη διαχείριση των διαφημιστικών τους καμπανιών (π.χ. Google AdsLinkedInFacebook κ.λπ.). Ως αποτέλεσμα, έχουν τεράστιους όγκους δεδομένων, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν.

2. Τα δεδομένα είναι ασύγκριτα.

Η ύπαρξη τεράστιου όγκου δεδομένων από διαφορετικές πηγές σημαίνει ότι έχετε πολλά δεδομένα που δεν είναι τυποποιημένα. Ως αποτέλεσμα, μια τέτοια ποσότητα μη τυποποιημένων δεδομένων είναι σχεδόν αδύνατη για σύγκριση και ανάλυση.

3. Πολυπλοκότητα των τεχνολογιών AI και μηχανικής μάθησης

Δεν μπορούν πολλές εταιρείες να προσλάβουν έναν ειδικό AI ή έναν επιστήμονα δεδομένων για να αναλύσουν αυτόν τον τεράστιο όγκο δεδομένων.

Ακολουθούν τα τέσσερα βασικά βήματα για το πώς να βελτιστοποιήσετε μη αυτόματα τις καμπάνιες μάρκετινγκ:

1. Ορίστε τον στόχο

Πρώτα απ 'όλα, καθορίστε τον πρωταρχικό σκοπό των καμπανιών σας. Θα βοηθούσε αν έχετε σαφή κατανόηση του τι ακριβώς θέλετε να επιτύχετε και πώς θέλετε να το μετρήσετε. Παρόλο που ακούγεται τόσο εύκολο, στην πράξη, πολλές εταιρείες αγνοούν αυτό το βήμα και, ως αποτέλεσμα, χάνουν τους πολύτιμους πόρους τους: χρόνο και χρήμα.

2. Συλλέξτε τα δεδομένα

Μετά τον καθορισμό του πρωταρχικού στόχου, το επόμενο βήμα είναι η συλλογή των δεδομένων. Για να βελτιστοποιήσουμε τις καμπάνιες, πρέπει να συγκεντρώσουμε όλες τις πληροφορίες που έχουμε. Όσο περισσότερα δεδομένα έχετε, τόσο ακριβέστερη θα είναι η πρόβλεψή σας. Μπορείτε να το κάνετε με τη βοήθεια του Excel ή πιο προηγμένων εργαλείων.

3. Τυποποιήστε τα δεδομένα

Δεδομένου ότι τα δεδομένα προέρχονται από πολλά διαφορετικά κανάλια, κάθε καμπάνια έχει διαφορετική λεπτομέρεια, καθιστώντας δύσκολη τη σύγκριση από άποψη περιεχομένου.

Γι 'αυτό το επόμενο βήμα είναι η τυποποίηση και ονομασία των δεδομένων. Για να επιτευχθεί εναρμόνιση μέσω των καναλιών, είναι σημαντικό να γίνουν συγκρίσιμες οι τιμές τους. Ως εκ τούτου, το επόμενο βήμα θα είναι ο διαχωρισμός των δεδομένων σε κατηγορίες, για παράδειγμα: Εμφάνιση (π.χ. εμφανίσεις, εμφανίσεις με δυνατότητα προβολής, προσέγγιση χρηστών), Ενέργειες (π.χ. κλικ, σύνδεσμοι, προβολές βίντεο), Δυνητικοί πελάτες / Μετατροπές / Αποκτήσεις (π.χ. μετατροπές, στόχοι Google).

Μετά από αυτό, είναι σημαντικό να υπολογίσετε το κόστος κάθε κατηγορίας, που σημαίνει τον ορισμό CPMCPC και CPL για κάθε κανάλι.

Με άλλα λόγια, πρέπει να ορίσετε την αξία κάθε ταυτοποίησης διαιρώντας το κόστος στον αριθμό των εμφανίσεων, των κλικ και των δυνητικών πελατών που λαμβάνετε. Ως αποτέλεσμα, θα λάβετε τυποποιημένα δεδομένα για κάθε κανάλι.

4. Βελτιστοποιήστε τις καμπάνιες σας

Αυτό το βήμα μπορεί να συνεπάγεται 3 κύρια σημεία: ανάλυση δεδομένων, πρόβλεψη και κατανομή προϋπολογισμού.

1. Αναλύστε τα δεδομένα σας

Αφού συγκεντρώσετε τα πάντα σε ένα μέρος, αφιερώστε λίγο χρόνο για να επαληθεύσετε και να αναλύσετε τα δεδομένα σας. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι έχετε τα σωστά δεδομένα και να κατανοήσετε τί σημαίνει το καθένα από αυτά.

2. Εφαρμόστε προβλέψεις

Προφανώς όμως δεν σταματάμε εδώ - πρωταρχικός στόχος είναι η βελτιστοποίηση καμπανιών για το μέλλον. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε προβλέψεις. Η εφαρμογή  Predictive Analytics μπορεί να σας βοηθήσει να προβλέψετε μελλοντικές πωλήσεις (ζήτηση στο προϊόν σας) και να εντοπίσετε ανωμαλίες στη συμπεριφορά του καταναλωτή (βάσει των ιστορικών δεδομένων). 

3. Ορίστε τη βέλτιστη κατανομή του προϋπολογισμού

Τώρα που έχετε υποθέσεις σχετικά με το πώς θα είναι οι τιμές του αύριο, μπορείτε να υπολογίσετε τη μελλοντική απόδοση κάθε καμπάνιας. Ως επόμενο βήμα, αρχίζετε να προσαρμόζετε τον προϋπολογισμό με βάση το αναμενόμενο κόστος. Τέλος, προσαρμόστε τους προϋπολογισμούς σας ανά καμπάνια, μεγιστοποιώντας τη συνολική απόδοση που λαμβάνετε.


5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Προώθηση ιστοσελίδων με video

Γνωρίζατε ότι οι διαφημίσεις βίντεο είναι ο # 1 τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές ανακαλύπτουν τις μάρκες από τις οποίες αγοράζουν αργότερα; Επομένως, πρέπει να προσεγγίσετε επαγγελματικά τις καμπάνιες μάρκετινγκ βίντεο.

Ακολουθούν τα τρία κλειδιά για τη μείωση του θορύβου μάρκετινγκ για να διασφαλιστεί ότι το επόμενο βίντεό σας  θα έχει επιτυχία για την προώθηση - κατασκευή ιστοσελίδων .

1. Εύρεση της σωστής ιδέας για καμπάνια μάρκετινγκ βίντεο

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη ενός επιτυχημένου βίντεο είναι η σωστή ιδέα. Με οθόνες, μεγάλες και μικρές, με ροή περισσότερου μήκους από ποτέ, το βίντεό σας πρέπει να είναι σε θέση να ξεχωρίζει και να τραβά την προσοχή του θεατή. Παρακάτω βρείτε ορισμένες προτάσεις:

Για να ξεχωρίσετε, θα πρέπει να δώσετε στους θεατές σας έναν λόγο να δώσουν προσοχή. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε αξία δίνοντας στους πελάτες σας χρήσιμες πληροφορίες ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε καινοτομία ή χιούμορ για να κρατήσετε τους πελάτες σας ενεργούς.

Η συνέπεια είναι απαραίτητη. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το βίντεό σας αντικατοπτρίζει την επωνυμία σας και ως εκ τούτου πρέπει να παραμείνετε συνεπείς με τη φωνή, την ταυτότητα και τις αξίες που έχετε ήδη καθιερώσει για την επιχείρησή σας. Η ασυνέπεια με τις επωνυμίες και τα μηνύματα μπορεί να οδηγήσει τους πελάτες να αμφισβητήσουν την ακεραιότητά σας.

Η αφήγηση ιστοριών είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο μάρκετινγκ και είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των εμπόρων βίντεο. Μια επωνυμία που μπορεί να πει μια καλή ιστορία θα προσελκύσει τη φαντασία του κοινού τους, ενώ θα τους εμπνεύσει να πραγματοποιήσουν μια αγορά.

2. Η σωστή παραγωγή βίντεο

Τώρα που έχετε μια ιδέα για το βίντεό σας, ήρθε η ώρα να το δημιουργήσετε. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την επιτυχία του βίντεό σας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να χρειαστεί κάποια δοκιμή και πιθανά σφάλματα για να ανακαλύψετε με τι ανταποκρίνεται το κοινό σας.

Το να μάθετε πώς να φωτίζετε σωστά το σετ ταινιών σας είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να διασφαλίσετε ότι τα βίντεό σας θα φαίνονται καθαρά και επαγγελματικά.

Προσέξτε όταν δημιουργείτε το σετ ταινιών σας. Ένα ακατάστατο φόντο μπορεί να φαίνεται μη επαγγελματικό και μπορεί να αποσπά την προσοχή των θεατών σας.

Το να κρατάτε μια κάμερα στο χέρι κινδυνεύει να δημιουργήσει μια ασταθή ταινία. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε την κάμερα σε τρίποδο και να αποφύγετε τη μετακίνησή της κατά τη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης.

Στη βιασύνη της μαγνητοσκόπησης του βίντεό σας, είναι εύκολο να χάσετε πράγματα. Η μαγνητοσκόπηση πολλαπλών λήψεων όχι μόνο σας δίνει μια σειρά επιλογών για να διαλέξετε για το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά σας δίνει επίσης ένα δίχτυ ασφαλείας αν τα πράγματα πάνε στραβά.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε το βίντεό σας όσο το δυνατόν πιο σύντομο, χωρίς να χάσετε τα βασικά μηνύματα ή να υπονομεύσετε την ποιότητα, έτσι ώστε οι θεατές σας να είναι ξεκάθαροι σχετικά με τις βασικές επιλογές χωρίς να βαρεθούν.

Κάντε το βίντεό σας ανεξάρτητο από τον ήχο. Είναι σημαντικό το βίντεό σας να μπορεί να λειτουργεί με ή χωρίς ήχο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε υπότιτλους και φροντίστε να συμπεριλάβετε σαφή οπτικά που μεταφέρουν τα βασικά μηνύματα.

Πολλά βίντεο δεν μπορούν να μετατραπούν, επειδή οι επωνυμίες δεν καθιστούν σαφές τι θέλουν να κάνουν οι πελάτες τους μετά την προβολή. Συμπεριλαμβάνοντας ένα CTA, εξαλείφετε την αβεβαιότητα και παρέχετε στους πελάτες σας σαφή κατεύθυνση σχετικά με το τι θα κάνουν στη συνέχεια.

3. Η σωστή διανομή

Φτιάξατε το βίντεό σας και φαίνεται απολύτως υπέροχο. Το τελευταίο βήμα της δημιουργίας μιας επιτυχημένης καμπάνιας μάρκετινγκ βίντεο είναι η διανομή της στα σωστά κανάλια, ώστε έχουν πρόσβαση άτομα που έχουν σημασία για την επιχείρησή σας.

Για να βεβαιωθείτε ότι το βίντεό σας προβάλλεται από τα σωστά άτομα, πρέπει να το διανείμετε στα σωστά κανάλια. Σκεφτείτε ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν οι πελάτες σας και πού περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους. Αν ανεβάσετε το βίντεό σας στο Instagram, για παράδειγμα, αλλά οι πελάτες σας είναι όλοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μεσαίας αγοράς που χρησιμοποιούν το LinkedIn, τότε το βίντεό σας είναι απίθανο να είναι πολύ επιτυχημένο.

Επίσης, λάβετε υπόψη τη βελτιστοποίηση για κινητά ώστε το κοινό σας να μπορεί να δει το βίντεό σας, ανεξάρτητα από το πώς επιλέγει να περιηγηθεί στον ιστό. Και ενώ πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να προσελκύσουν τους θεατές στο βίντεό τους με πληρωμένες διαφημίσεις, μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης για να προσελκύετε δωρεάν οργανική επισκεψιμότητα.


5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

προώθηση ιστοσελίδας με περιεχόμενο

Πριν αναλωθείτε στον τρόπο δημιουργίας της προσωπικής σας στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι είναι μια προσωπική επωνυμία. Ανεξάρτητα από τη βιομηχανία ή το ρόλο, η προσωπική σας επωνυμία σάς βοηθά να συνδεθείτε με πιθανούς εργοδότες, πελάτες, συνεργάτες και ούτω καθεξής.

Έχετε ήδη μια προσωπική μάρκα. Από τη στιγμή που αλληλεπιδράτε με άτομα, σχηματίζουν απόψεις που δημιουργούν την επωνυμία σας. Αν όμως σχεδιάσετε μια προσωπική στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου για την επωνυμία σας, θα ορίσετε τον εαυτό σας σε έναν καλύτερο δρόμο για την επίτευξη των στόχων σας.

Δείτε πώς μπορείτε να ακολουθήσετε τα επτά βήματα για να δημιουργήσετε την προσωπική σας στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου στην προώθηση- κατασκευή ιστοσελίδων.

1. Δημιουργήστε μια δήλωση αποστολής επωνυμίας

Όλες οι καλές στρατηγικές μάρκετινγκ περιεχομένου ξεκινούν με την κατανόηση του τι είναι ο οργανισμός και τι θέλει να επιτύχει. Έτσι, το πρώτο βήμα στη στρατηγική μάρκετινγκ προσωπικού περιεχομένου σας είναι να δημιουργήσετε μια προσωπική δήλωση αποστολής επωνυμίας. Η δήλωση αποστολής στοχεύει στη δημιουργία μιας συναισθηματικής σύνδεσης με το κοινό σας. Περιγράφει τον σκοπό της επωνυμίας και γιατί υπάρχει.

2. Γράψτε μια συντακτική δήλωση για επισκόπηση της δράσης σας 

Συγκεντρώστε την προσωπική σας δήλωση επιχειρηματικής δράσης, η οποία συνδέεται με την αποστολή της επωνυμίας σας. Μια μεγάλη δήλωση αποστολής περιεχομένου περιγράφει τρία στοιχεία:

- Βασικό κοινό - ποιους σκοπεύετε να βοηθήσετε

- Τι θα παραδώσετε - το είδος των πληροφοριών που παρέχετε

- Αποτέλεσμα ή όφελος - πράγματα που μπορεί να κάνει το κοινό σας και πώς θα ωφεληθεί από το περιεχόμενο σας

Δεν χρειάζεστε μια λεπτομερή δήλωση. Απλώς δώστε μια σύντομη επισκόπηση σε μία ή δύο προτάσεις. Με τις προσωπικές σας δηλώσεις αποστολής επωνυμίας και σύνταξης, έχετε πλέον την απαιτούμενη βάση για να αναπτύξετε μια στρατηγική μάρκετινγκ περιεχομένου.

3. Αναλύστε τους στόχους μάρκετινγκ περιεχομένου

Το μάρκετινγκ περιεχομένου μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους αλλά αυτοί δεν είναι οι στόχοι μάρκετινγκ περιεχομένου σας.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου αφορά τη δημιουργία και τη διανομή περιεχομένου για να προσελκύσει και να διατηρήσει το κοινό σας και, τελικά, να οδηγήσει σε κερδοφόρα δράση. Για παράδειγμα, αναλύστε τι περιμένετε από τα κανάλια θα χρησιμοποιήσετε.

4. Αναλύστε το κοινό-στόχο σας

Ξέρετε τι θέλετε, αλλά τι θέλει το κοινό σας; Πρώτα, περιγράψτε ποια είναι τα μέλη του κοινού σας. Σε ποιες βιομηχανίες εργάζονται; Τι ρόλους ή τίτλους έχουν; Στη συνέχεια, αναλύστε τα ενδιαφέροντα και τις συμπεριφορές τους. Τι τους λείπει; Πού ζουν;

5. Προσδιορίστε το βασικό σημείο του περιεχομένου σας

Σκεφτείτε ένα διάγραμμα Venn. Σε έναν κύκλο είναι τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα μάρκετινγκ περιεχομένου. Στον άλλο κύκλο βρίσκονται τα ενδιαφέροντα και οι ανάγκες του κοινού σας. Όπου οι δύο κύκλοι αλληλεπιδρούν είναι το βασικό σημείο του περιεχομένου σας. Αυτά είναι τα κύρια θέματα που πρέπει να καλύπτει το προσωπικό σας μάρκετινγκ περιεχομένου.

Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να προσδιορίσετε τις προτιμώμενες μορφές περιεχομένου και τα κανάλια διανομής. Για παράδειγμα, εάν το κοινό σας προτιμά podcast από βίντεο και θέλετε να δημιουργήσετε μια βάση δεδομένων συνδρομητών, συμφέρει να δημιουργήσετε ένα podcast αντί να ξεκινήσετε ένα κανάλι YouTube.

6. Δημιουργήστε το ημερολόγιο περιεχομένου σας

Τώρα που έχετε εντοπίσει τα θέματα, τις μορφές και τις πλατφόρμες διανομής σας, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε ένα συντακτικό ημερολόγιο. Ορίστε ρεαλιστικές προσδοκίες από εσάς και τους εργοδότες σας.

7. Θέστε μετρήσιμους στόχους

Τώρα που έχετε τεκμηριώσει τον σκοπό, το κοινό, τις μορφές περιεχομένου και τη συχνότητα, θα πρέπει να προσθέσετε αριθμούς και ημερομηνίες στους προσωπικούς στόχους μάρκετινγκ περιεχομένου που καθορίζονται στο Βήμα 3.

Είναι σημαντικό να συνδέσετε μετρήσιμους στόχους με όλες τις τακτικές σας - είναι σημαντικό να κατανοήσετε πόσο καλά λειτουργεί το περιεχόμενό σας. Μια προειδοποίηση: Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιοι ρεαλιστικοί αριθμητικοί στόχοι πρέπει να τεθούν στην αρχή. Αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίζει να τα διαλέξετε. Εάν διαπιστώσετε στην επόμενη κριτική σας ότι οι αριθμοί σας δεν ήταν ρεαλιστικοί, αλλάξτε τους.

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

ψηφιακός μετασχηματισμός ιστοσελίδων

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, η διακοπή είναι μια αλλαγή στην επιχείρηση, οδηγώντας σε ένα καλύτερο μέρος από ό, τι πριν. Εφαρμόζεται κάτι νέο για τη βελτίωση των πελατών, των υπαλλήλων και των ενδιαφερομένων. Δεσμεύεται να είναι διαφορετικό, να διαταράξει τη βιομηχανία με κάτι υπέροχο.

Για να είστε πραγματικά καινοτόμος και να φέρετε την αλλαγή, η επιχείρησή σας θα πρέπει να κοιτάξει πέρα από τις τεχνολογίες που θα την κρατήσουν σχετική. Αντ 'αυτού, εστιάστε στη μεγάλη εικόνα, ενσωματώσετε καινοτόμες σκέψεις στην επιχείρησή σας για να δημιουργήσετε διαταραχές στη βιομηχανία σας και καλύτερες λύσεις για τους πελάτες σας.

Επαναπροσδιορίστε τις προσφορές σας μέσα από την προώθηση - κατασκευή ιστοσελίδων. Αρχίστε να σκέφτεστε σαν εξωτερικός παράγοντας. Βάλτε τον εαυτό σας στα παπούτσια κάποιου άλλου και αναρωτηθείτε - πώς θα μπορούσαν να είναι καλύτερες οι υπηρεσίες και οι προσφορές της εταιρείας σας;

Κατανοείστε και ανακαλύψτε τις εμπειρίες των καταναλωτών. Για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας, χρειάζεστε καταναλωτές. Το πιο σημαντικό, χρειάζεστε ευτυχείς και πιστούς καταναλωτές. Πώς μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε τις εμπειρίες τους για να αναβαθμίσετε την εταιρεία σας;

Ανακαλύψτε νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Ακριβώς επειδή το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργεί, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλύτερος, πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πραγματοποιηθεί μια επιχειρηματική διαδικασία. Σκεφτείτε πώς άλλοι έχουν κάνει βελτιώσεις στα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Πρέπει να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο για εφευρετικές ιδέες; Η καλλιέργεια όλων των ιδεών, καλών και κακών, θα σας οδηγήσει στην επόμενη καλύτερη καινοτομία.

Προσδιορίστε δύσκολα προβλήματα - και λύστε τα. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που φαίνεται να χρειάζονται χρόνια για να επιλυθούν, αλλά οι οργανισμοί που τα επιλύουν καταλήγουν να αλλάζουν τον κόσμο. Πάρτε καθημερινά προβλήματα και αναλύστε τα με στόχο να τα μετατρέψετε σε ευκαιρίες.

Πώς μπορείτε να λύσετε τα μεγαλύτερα προβλήματα της βιομηχανίας σας; Έχοντας τον πελάτη σας ως προτεραιότητα. Τώρα που ξέρετε τι είναι η ψηφιακή διακοπή, γιατί είναι σημαντική και πώς μπορείτε να ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε τον πιο σημαντικό παράγοντα: τον πελάτη σας.

Η συνεργασία με έναν συνεργάτη που έχει βαθιά εμπειρία μπορεί να βοηθήσει την ομάδα σας να φέρει τη σωστή αναταραχή στην επιχειρηματική σας διαδικασία, γρηγορότερα και πιο απρόσκοπτα από ό, τι μόνοι σας. Αυτό διασφαλίζει ότι εφαρμόζονται οι σωστές ενέργειες για την επιτυχία της καινοτομίας σας και προς όφελος των  χρηστών σας.

 

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

διαφήμιση ιστοσελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Παρόλο που οι βασικές στρατηγικές μάρκετινγκ, όπως η διαφήμιση στο ραδιόφωνο και οι αφίσες, επιδρούν θετικά στην ανάπτυξη μιας εταιρείας, δεν συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας άμεσης διαπροσωπικής σχέσης με πιθανούς πελάτες παγκοσμίως.

Με το διαδικτυακό μάρκετινγκ όχι μόνο θα είστε ικανοί να έρθετε σε επαφή με το κοινό σας σε όλο τον κόσμο και να προωθήσετε την εταιρεία σας, αλλά θα ανακαλύψετε πόσο χρηστικό και εύκολα προσβάσιμο είναι.

Ένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα του διαδικτυακού μάρκετινγκ είναι το χαμηλό κόστος και οι μεγάλες απολαβές. Σε αντίθεση με παλαιότερες μεθόδους, οι διαδικτυακές διαφημίσεις είναι από πολύ φθηνές έως απόλυτα δωρεάν και επίσης ιδιαίτερα φιλικές προς το περιβάλλον.

Διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με την προώθηση της επιχείρησης σας μέσω σε μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορείτε να έρθετε σε επαφή και να απευθυνθείτε σε συγκεκριμένους χρήστες και να χρησιμοποιήσετε μία ποικιλία τύπων διαφήμισης για να επιτύχετε τους σκοπούς σας. Προκειμένου να διαλέξετε την καλύτερη πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναρωτηθείτε ποιο είναι το κοινό σας και ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιεί καθώς και τα χαρακτηριστικά της δράσης που προσπαθείτε να προωθήσετε.

Facebook

Η χρήση των εργαλείων διαφήμισης στο Facebook θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τρεις διαφορετικούς τύπους κοινού:

-Βασικό κοινό: Αυτό το εργαλείο σας επιτρέπει να διαμορφώσετε ένα κοινό βασισμένο στην ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τη γεωγραφία.

- Προσαρμοσμένο κοινό: Θα σας επιτρέψει να έρθετε σε επαφή με χρήστες που έχουν ξανά προτιμήσει την εταιρεία σας.

- Παρεμφερές κοινό: Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με νέα άτομα των οποίων τα ενδιαφέροντα είναι παρόμοια με αυτά των καλύτερων πελατών σας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διαφημιστείτε χρησιμοποιώντας το Facebook, με τους πιο συνήθεις να είναι εικόνα, βίντεο, ιστορία και διαφημίσεις για απόκτηση δυνητικών πελατών.

Instagram

Το Instagram είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το δεύτερο μεγαλύτερο δείκτη επιστροφής επενδύσεων, και αφορά ιδιαίτερα εκείνους, οι οποίοι απευθύνονται σε κοινό μεταξύ των ηλικιών 18 και 34.

Οι τύποι διαφημίσεων στο Instagram περιλαμβάνουν εικόνες, βίντεο, ιστορίες και διαφημίσεις για δυνητικούς πελάτες. Ωστόσο η πιο καινοτόμοι τύποι διαφημίσεων αυτή τη στιγμή είναι οι διαφημίσεις στο Explore και τα Shopping Post:

Το Explore είναι ένα εργαλείο ανακάλυψης για χρήστες που ψάχνουν νέο υλικό και να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους, βοηθώντας έτσι τους υπεύθυνους του μάρκετινγκ να έρθουν σε επαφή με έναν νέο κοινό. Οι διαφημίσεις του Shopping Post περιλαμβάνουν μία ετικέτα του προϊόντος και σας επιτρέπουν να μεγιστοποιήσετε την πρόσβαση στα προϊόντα σας.

 Twitter

H διαφήμιση στο Twitter μπορεί να σας βοηθήσει στην προώθηση από στόμα σε στόμα, για ένα επερχόμενο γεγονός ή το λανσάρισμα ενός καινούργιου προϊόντος, ωστόσο θα πρέπει να ζητήσετε πρόσβαση σε αυτή τη μορφή διαφήμισης στέλνοντας ένα e-mail στο Twitter.

LinkedIn

Το LinkedIn είναι η δεύτερη, μετά το Facebook, πιο δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων μεταξύ των υπεύθυνων μάρκετινγκ B2B και είναι ιδανική για προώθηση εταιριών. Η μοναδική του ικανότητα είναι να σας επιτρέπει να στοχεύσετε σε άλλα κοινά τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα υπόλοιπα μέσα, όπως η εργασία, το περιεχόμενο των υποχρεώσεων στα πλαίσια της εργασίας.

Youtube

Oι διαφημίσεις στο Youtube σας επιτρέπουν να έρθετε σε επαφή με πιθανούς πελάτες, ενόσω ψάχνουν ή βλέπουν βίντεο. Σε αντίθεση με άλλους τύπους κοινωνικών μέσων, θα χρειαστεί να πληρώσετε μόνο όταν ένας χρήστης δείξει ενδιαφέρον στη διαφήμισή σας.

Οι διαφημίσεις στην πλατφόρμα εμφανίζονται πριν ή κατά τη διάρκεια των βίντεο ή ατομικά σαν προωθητικά μηνύματα μετά από τη χρήση της αναζήτησης. Μπορείτε να επιλέξετε να διαφημιστείτε χρησιμοποιώντας διαφορετικές μορφές διαφήμισης καθώς και να στοχεύσετε σε συγκεκριμένα δημογραφικά και ενδιαφέροντα.

Pinterest

Με μία έντονη προσήλωση στα οπτικά εφέ, το Pinterest συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό χρηστών, η πλειοψηφία του οποίου είναι γυναίκες. Οι διαφημίσεις της πλατφόρμας είναι κομμάτια πληροφοριών «καρφιτσωμένα» από διαφημιστές και εταιρίες με ένα σύμβολο του δολαρίου στο κουτί πληροφοριών τους. Οι διαφημιστές έπειτα συνδέουν αυτά τα προϊόντα με την επίσημη ιστοσελίδα τους για να μεγιστοποιήσουν την επισκεψιμότητα.

 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Προώθηση ιστοσελίδων με περιεχόμενο βίντεο

Σε μία έρευνα του 2020 ένας μεγάλος αριθμός ατόμων,  είπε ότι θα ήθελε να δει περισσότερα βίντεο από εταιρείες. Αυτή η έρευνα λοιπόν παρουσιάζει την ανάγκη δημιουργίας marketing βασισμένο σε βίντεο.  Ωστόσο,  το ζητούμενο είναι η δημιουργία βίντεο το οποίο θα ανταποκρίνεται στους σκοπούς της επιχείρησης και θα είναι αρεστά από το κοινό.  Η δημιουργία λοιπόν μιας στρατηγικής marketing βασισμένη στο βίντεο η οποία θα επιφέρει κι άλλους πελάτες στην επιχείρηση,  απαιτεί σχεδιασμό,  στρατηγική και οργάνωση.

Παρακάτω παρατίθενται 5 ιδέες για τη δημιουργία βίντεο που θα προσελκύσουν νέους πελάτες:

1. Προσθέστε μία αποτελεσματική παρότρυνση για δράση

Είτε ανεβάζετε μία ιστορία στο Instagram ή ένα μακροσκελές βίντεο στο YouTube, ενθαρρύνετε τους δέκτες να λάβουν δράση.  Αυτό θα αποτελούσε μία από τις πολλές επιλογές βασισμένη στους στόχους σας-  όπως η επίσκεψη της ιστοσελίδας σας,  η αγορά ενός προϊόντος, η εγγραφή στο κανάλι σας  ή στα email και άλλα. Επικοινωνήστε με σαφήνεια ακριβώς τι θέλετε να κάνουν,  όπως "μοιραστείτε το με τους φίλους σας"  ή "Κατεβάστε τώρα".

Εάν το βίντεο σας είναι αρκετά μεγάλο, προσθέστε  ανά τακτά χρονικά διαστήματα CTAs  κατά τη διάρκεια του βίντεο.  Με το YouTube,  μπορείτε να προσθέσετε κάρτες και σημειώσεις για συγκεκριμένα CTAs. Βεβαιωθείτε ότι τα CTAs είναι σχετικά με το περιεχόμενο και κατευθύνουν απευθείας τους χρήστες στη σωστή σελίδα.

2. Προσθέστε βίντεο στην κεντρική σας ιστοσελίδα

Οι κεντρικές ιστοσελίδες είναι σχεδιασμένες για να δημιουργούν μεγαλύτερο αριθμό δυνητικών πελατών.  Προκειμένου να τις κάνετε περισσότερο πληροφοριακές και ελκυστικές στο  κοινό,  μπορείτε να συμπεριλάβετε βίντεο μέσα σε αυτές στη φάση κατασκευής ιστοσελίδας.  Τα βίντεό σας επιτρέπουν να μεταφέρετε περισσότερη πληροφορία χωρίς να χρησιμοποιείτε τόσο κείμενο.  Όταν  προσθέτετε ένα βίντεο στην κεντρική σας ιστοσελίδα,  τοποθετήστε το ακριβώς στη μέση της οθόνης και πάνω από την κεφαλίδα.  Μην απαιτείτε από τους επισκέπτες να ψάχνουν μέσα στην ιστοσελίδα για το βίντεο σας, γιατί δεν πρόκειται να το κάνουν. 

3. Προσθέστε βίντεο σε καμπάνιες μέσω email

 

Χρησιμοποιώντας βίντεο στα e-mail σας,  θα τα κάνετε αυτόματα να ξεχωρίζουν.  Ένα βίντεο μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε είδος email,  όπως e-email για πληροφόρηση,  για λανσάρισμα καινούργιου προϊόντος ή πρόσκληση σε ένα γεγονός.  Μπορείτε να πειραματιστείτε και να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το κοινό σας. 

Ωστόσο η χρήση βίντεο στο email δεν είναι ιδιαίτερα άμεση.  Για παράδειγμα, το Gmail και το Outlook δεν αποδέχονται email με συνημμένα βίντεο.  Για να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα,  μπορείτε να προσθέσετε το σύνδεσμο για ένα βίντεο στο email σας ή,  διαφορετικά,  θα χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές πλατφόρμες που θα επιτρέπουν τη χρήση βίντεο εντός email. 

Μία άλλη λύση είναι να  δημιουργήσετε μία εικόνα  thumbnail-  παίρνετε μία φωτογραφία, το βίντεο και προσθέτετε το κουμπί  play στην εικόνα.  Μην αμελήσετε να  προσθέσετε τη λέξη "βίντεο"  στο θέμα του email.  Αυτό μπορεί να αποβεί δελεαστικό για τους χρήστες έτσι ώστε να ανοίξουν τα email,  και να δημιουργήσουν -κατά συνέπεια- μεγαλύτερο αριθμό  δυνητικών πελατών. 

4. Χρησιμοποιείστε τα βίντεο ως περιορισμένο περιεχόμενο

Το περιορισμένο περιεχόμενο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να δημιουργήσετε πιθανούς πελάτες για την εταιρεία σας.  Για τους αδαείς,  οι επισκέπτες πρέπει να προσφέρουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους προκειμένου να δουν το υλικό. 

Μικρά σεμινάρια,  βίντεο του πώς να φτιάξεις πράγματα μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν ως περιορισμένο περιεχόμενο επειδή είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα-  ένα χαρακτηριστικό το οποίο οι θεατές θεωρούν πολύτιμο.  Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μία σειρά από βίντεο.  Τα πρώτα δεν θα είναι περιορισμένα, έτσι ώστε να δημιουργήσει μία σειρά πελατών οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σας.  Στη συνέχεια,  κάντε τα υπόλοιπα περιορισμένου περιεχομένου.  Αυτοί οι οποίοι θα εγγραφούν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποτελέσουν μελλοντικούς πελάτες.

Για την καλύτερη λειτουργία αυτής της στρατηγικής,  να είστε ξεκάθαροι  για το τι θα λάβουν οι πελάτες  από τη θέαση του περιεχομένου σας,  και πώς αυτό θα τους ωφελήσει.

5. Αξιοποιήστε τις μηχανές αναζήτησης για τα βίντεο σας

Η βαθμολόγηση των βίντεο σας στις μηχανές αναζήτησης,  μπορεί δραστικά να βελτιώσει το ποσοστό επισκεψιμότητας σας και να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Προκειμένου να βελτιώσετε τη θέση των βίντεο σας στις μηχανές αναζήτησης,  δημιουργήστε έναν τίτλο ο οποίος περιλαμβάνει μία κεντρική λέξη- κλειδί.  Διατηρήστε τον τίτλο σε μικρό μέγεθος προκειμένου να είναι πλήρως ορατός. 

Είναι εξίσου σημαντικό να δημιουργήσετε και μία μικρή περιγραφή,  η οποία θα επιτρέπει στους θεατές να αντιληφθούν τι πρέπει να περιμένουν.  Προσέχετε να μην γεμίζετε την περιγραφή με πολλές λέξεις- κλειδιά,  αλλά συμπεριλάβετε μόνο όσες χρειάζεται. Εφόσον οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να σκανάρουν τις λέξεις που έχουν ειπωθεί στο βίντεο,  φροντίστε να συμπεριλάβετε το κείμενο από κάτω.

Πώς να ξεκινήσετε με το marketing μέσω βίντεο

Τα βίντεο προσφέρουν μία πληθώρα ευκαιριών για να ενημερώσετε το κοινό σας και να τους πείσετε να σας αφιερώσουν το χρόνο τους.  Εισάγοντας βίντεο στη στρατηγική του marketing σας,  μπορείτε να τα μετατρέψετε ως το κύριο μέσο διεύρυνσης της επιχείρησης σας.

 

 

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μετά την πανδημία

Τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει κρίσιμα για το μάρκετινγκ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι σαφές ότι τα κοινωνικά μέσα θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση των καταναλωτών προς τις ψηφιακές προσφορές.

Πώς μπορούν οι ηγέτες του μάρκετινγκ να στηρίξουν αυτήν την αυξανόμενη τάση και να σχεδιάσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ των κοινωνικών μέσων για ένα μέλλον μετά την πανδημία που είναι εξίσου φωτεινό; Ακολουθούν 10 βασικές προτάσεις:

1.Εκτελέστε επίσημα πειράματα.

Οι πλατφόρμες για την κατασκευή ιστοσελίδων κοινωνικών μέσων παρέχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για να δοκιμάσετε νέα μηνύματα, διαφημίσεις και προσφορές - και να λάβετε άμεσα μετρήσιμα σχόλια από τους καταναλωτές-στόχους. Οι έμποροι πρέπει να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να μάθουν.

2. Παίξτε με νέα κανάλια και δυνατότητες σε υπάρχουσες πλατφόρμες.

Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ θα πρέπει πάντα να γνωρίζουν τι νέο υπάρχει στις υπάρχουσες πλατφόρμες. Αυτά τα νέα εργαλεία παρέχουν την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια μοναδική σύνδεση με τους καταναλωτές.Μια ισχυρή στρατηγική μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα περιλαμβάνει μια διαδικασία για τον εντοπισμό νέων δυνατοτήτων και καναλιών και τη γρήγορη δημιουργία περιεχομένου για αυτά.

3. Ενσωματώστε τη στρατηγική κοινωνικών μέσων στη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ.

Καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται στο επίκεντρο του κόσμου μετά την πανδημία μάρκετινγκ, πρέπει να ενσωματωθούν πιο ομαλά στην ευρύτερη στρατηγική μάρκετινγκ της εταιρείας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να διασφαλίσουν ότι η στρατηγική κοινωνικών μέσων ευθυγραμμίζεται άμεσα με τη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που παράγονται από αυτές τις συνεργίες.

4. Επενδύστε σε κορυφαία ταλέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα ζητείται από τους διαχειριστές κοινωνικών μέσων να διαχειρίζονται ένα δαπανηρό κομμάτι του προϋπολογισμού μάρκετινγκ. Έτσι, οι ηγέτες του μάρκετινγκ πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά για το ποιος πρέπει να διαχειρίζεται αυτήν τη βασική θέση.

5. Εξασφάλιση ευέλικτης διαχείρισης κοινωνικών μέσων.

Το 2020 έδειξε πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει το τοπίο των κοινωνικών μέσων. Αναγνωρίζοντας αυτό, οι οργανισμοί που είναι πρόθυμοι να επανεκτιμήσουν τις στρατηγικές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο και θα μεγιστοποιήσουν την ευκαιρία να συνδεθούν με τους καταναλωτές.

6. Αξιοποιήστε τη δύναμη των επιρροών και των δημιουργών.

Οι influencers είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη και αυθεντικές σχέσεις με οπαδούς, οι οποίοι ενδέχεται να καταλήξουν να προσελκύουν πελάτες. Αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση μιας αμοιβαία επωφελής συνεργασίας.

7. Σκεφτείτε προσεκτικά τις σωστές πλατφόρμες για την επωνυμία σας.

Είναι σημαντικό να εξεταστεί πώς η πλατφόρμα που επιλέγετε επηρεάζει την αντίληψη των καταναλωτών για την επωνυμία σας.

8. Μειώστε την τριβή μεταξύ των κοινωνικών μέσων και των πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Για να διευκολυνθούν οι διαδικτυακές αγορές, οι διαχειριστές κοινωνικών μέσων πρέπει να διασφαλίσουν μια ομαλή διαδικασία διοχέτευσης καταναλωτών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου τους. Έτσι, καθώς αναπτύσσονται νέα ψηφιακά εργαλεία, οι υπεύθυνοι πρέπει να επιμείνουν και να είναι σε συχνή συνεργασία με ομάδες ανάπτυξης για να διασφαλίσουν μια ομαλή διαδρομή πελατών από  τις εφαρμογές για κινητά και ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας σας.

9. Προσαρμόστε το δημιουργικό σας περιεχόμενο στις στιγμές.

Είναι σημαντικό για τις επωνυμίες να διατηρούν το δημιουργικό περιεχόμενο σχετικό με την τρέχουσα πραγματικότητα Covid-19.

10. Προσέξτε να επιλέξετε και να εντάξετε τους σωστούς συνεργάτες στην εταιρεία.

Καθώς οι συνεργάτες της εταιρείας γίνονται όλο και πιο σημαντικό μέρος ενός ολοένα και πιο σημαντικού τμήματος της επιχείρησης, η επιλογή, η εκπαίδευση και η οικοδόμηση μιας ισχυρής σχέσης με αυτούς τους συνεργάτες είναι ζωτικής σημασίας.

Καθώς η πανδημία Covid-19 ωθεί τους καταναλωτές να περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο, τα κοινωνικά μέσα γίνονται όλο και πιο σημαντικό μέρος της σύνδεσης μεταξύ εμπορικών προσπαθειών και πελατών - τόσο των υπαρχόντων όσο και νέων. Τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης και ευέλικτης λειτουργίας διαχείρισης κοινωνικών μέσων για να προσαρμοστείτε στο νέο τοπίο.

 

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

συμβουλές κατασκευής ιστοσελίδων που ξεχωρίζουν

Όσον αφορά το σχεδιασμό ιστοσελίδων, υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά στυλ και κατευθύνσεις που μπορούν να εφαρμοστούν στην σχεδίαση του ιστότοπόυ σας: μπορεί να είναι οπουδήποτε από αριστοκρατικό έως μινιμαλιστικό, από παιχνιδιάρικο και ζωντανό έως κομψό και μοντέρνο.

Ενώ η τελική σας εμφάνιση και αίσθηση πρέπει να αποπνέει το προσωπικό σας στυλ, τη γραμμή εργασίας και την ταυτότητα της επωνυμίας, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που ισχύουν πάντα.

Η εξαιρετική σχεδίαση ιστού τροφοδοτεί την εμπειρία και τη λειτουργικότητα του χρήστη σας. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει πέντε απλές συμβουλές για την κατασκευή ιστοσελίδων για να βοηθήσουμε τον ιστότοπό σας να είναι αποτελεσματικός και συναρπαστικός:

1.Διατηρήστε την αρχική σας σελίδα μινιμαλιστική και χωρίς ακαταστασία

Η αρχική σελίδα του ιστότοπού σας πρέπει να κοινοποιεί το κεντρικό σας μήνυμα αμέσως. Σε τελική ανάλυση, διαβάζουμε σπάνια κάθε λέξη σε έναν ιστότοπο. Αντ 'αυτού, σαρώνουμε γρήγορα τη σελίδα, επιλέγοντας βασικές λέξεις, προτάσεις και εικόνες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις γνωστές συμπεριφορές, είναι καλύτερο να προσελκύσετε συναισθηματικά παρά να μετράτε τις λέξεις.

Όσο λιγότεροι επισκέπτες πρέπει να διαβάσουν, να κάνουν κλικ ή να θυμηθούν, τόσο καλύτερα θα είναι σε θέση να επεξεργαστούν και να αξιολογήσουν το περιεχόμενό σας. Σχεδιάζοντας για μείωση της προσοχής, είναι πιο πιθανό οι χρήστες να κάνουν ό, τι σκοπεύετε να κάνουν.

2. Σχεδιασμός με γνώμονα την οπτική ιεραρχία

Η ιεραρχία είναι μια σημαντική αρχή σχεδιασμού που βοηθά στην προβολή του περιεχομένου σας με σαφή και αποτελεσματικό τρόπο. Μέσω της σωστής χρήσης της ιεραρχίας, θα μπορείτε να κατευθύνετε την προσοχή των επισκεπτών του ιστότοπου σε ορισμένα στοιχεία σελίδας κατά σειρά προτεραιότητας, ξεκινώντας από το πιο σημαντικό κομμάτι.

Μόλις δημιουργήσετε μια σαφή ιεραρχία για τις πληροφορίες σας, οι αναγνώστες δεν μπορούν παρά να ακολουθήσουν ασυνείδητα τα βήματα που έχετε αφήσει για αυτούς. Στη συνέχεια, εφαρμόστε χρώμα, αντίθεση για περαιτέρω έμφαση, παραμένοντας προσεκτικοί σχετικά με το τι προσελκύει τη μεγαλύτερη προσοχή και βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα σκόπιμο.

3. Δημιουργήστε ευανάγνωστο περιεχόμενο ιστότοπου

Η «αναγνωσιμότητα» μετρά πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν λέξεις, προτάσεις και φράσεις. Όταν η αναγνωσιμότητα του ιστότοπού σας είναι υψηλή, οι χρήστες θα μπορούν να σαρώσουν χωρίς κόπο ή να τα διαβάσουν εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο, η λήψη των πληροφοριών γίνεται αβίαστη.

4. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας είναι εύκολος στην πλοήγηση

Μπορεί να είναι στη φύση σας να κάνετε κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό, αλλά η πλοήγηση στον ιστότοπο δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να πειραματιστείτε. Θέλετε οι χρήστες σας να βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Επιπλέον, ένας ιστότοπος με σταθερή πλοήγηση βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάσουν το περιεχόμενό σας βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία χρήστη:

5. Μείνετε φιλικοί προς κινητά

Όλοι οι επισκέπτες του ιστότοπού σας θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν τον επαγγελματικό σας ιστότοπο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία περιηγούνται. Όταν σχεδιάζετε έναν ιστότοπο, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη και να δημιουργείτε μια φιλική προς κινητά έκδοση του ιστότοπού σας, έτσι ώστε να μπορείτε να συμβαδίζετε με τις ανάγκες των χρηστών σας.

Ανατρέξτε στην έκδοση για κινητά του ιστότοπού σας, ενώ βάζετε τον εαυτό σας στη θέση του χρήστη και δοκιμάστε κάθε σελίδα, ενέργεια και κουμπί χρήστη.

Ο ιστότοπός σας για κινητά θα πρέπει να είναι καθαρότερος και λιγότερο φορτωμένος με πληροφορίες, από την έκδοση που προορίζεται για τον υπολογιστή σας, οπότε σκεφτείτε να ελαχιστοποιήσετε τα στοιχεία σελίδας και να μειώσετε ορισμένα στοιχεία, όπως το μενού. Υπάρχουν επίσης μοναδικές δυνατότητες για κινητά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τη σχεδίαση.

 

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

διαφήμιση ιστοσελίδας με περιεχόμενο

Εάν έχετε ασχοληθεί με το μάρκετινγκ περιεχομένου τότε θα γνωρίζετε καλά το ποσό της εργασίας που συνεπάγεται όχι μόνο στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, αλλά και στη διασφάλιση ότι το περιεχόμενο θα γίνει ορατό από τα σωστά άτομα.

Μπορεί να γράψετε την καλύτερη δημοσίευση ιστολογίου σε ένα συγκεκριμένο θέμα, αλλά αν η συγκεκριμένη ανάρτηση ιστολογίου δεν γίνει ορατή στο σωστό κοινό τότε απλά σπαταλάτε το χρόνο σας.

Η λύση για έναν αυξανόμενο αριθμό ψηφιακών εμπόρων ήταν η προσαρμογή εργαλείων AI. Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί κάποτε να ήταν το πεδίο της επιστημονικής φαντασίας, αλλά σήμερα έχει αμέτρητες πραγματικές εφαρμογές. Επιτρέπει στους επαγγελματίες του μάρκετινγκ να παράγουν περιεχόμενο πιο γρήγορα και στη συνέχεια να προωθούν αυτό το περιεχόμενο στο πιο ενδιαφερόμενο κοινό, πιο αποτελεσματικά από ό, τι θα μπορούσε να γίνει μόνο με ανθρώπινη ικανότητα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε εργαλεία AI;

Στο παρελθόν, πολλοί ψηφιακοί έμποροι δίσταζαν να αγκαλιάσουν το AI πιστεύοντας ότι τα αποτελέσματα της χρήσης της τεχνολογίας ήταν αβέβαια ή ότι ένας υπολογιστής δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο καλός όσο ένας άνθρωπος.

Παραμένει αλήθεια ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί δημιουργικοί τομείς όπου απαιτείται ανθρώπινη εμπειρογνωμοσύνη, όμως οι υπολογιστές είναι πιο αποτελεσματικοί από τους ανθρώπους σε μια σειρά από κοινές εργασίες μάρκετινγκ και κατασκευής ιστοσελίδων.

1. Οι απαντήσεις βρίσκονται στα δεδομένα.

Εάν πρόκειται να βελτιώσετε το ποσοστό μετατροπών σας, πρέπει να γνωρίζετε τι ζητούν οι επισκέπτες σας και πώς μπορείτε να το παρέχετε για αυτούς. Η συλλογή και ανάλυση δεδομένων είναι ένα από τα πολλά καθήκοντα ψηφιακού μάρκετινγκ. Η δύναμη επεξεργασίας των υπολογιστών σε συνδυασμό με τους πιο πρόσφατους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης τους καθιστούν ιδανικούς για αυτές τις εργασίες.

Είτε πρόκειται για τον εντοπισμό λέξεων-κλειδιών, τον προγραμματισμό θεμάτων ανάρτησης ιστολογίου, τη βελτιστοποίηση ή εξατομίκευση περιεχομένου μάρκετινγκ ή ακόμη και εξατομικευμένης διαφήμισης, η AI μπορεί να ολοκληρώσει αυτές τις εργασίες σε ένα κλάσμα του χρόνου που θα χρειαζόταν ένας άνθρωπος.

2. Προσδιορίστε την πρόθεση λέξεων-κλειδιών

Ο προσδιορισμός των σωστών λέξεων-κλειδιών για την επιχείρησή σας και η ομαδοποίησή τους σωστά μπορεί να είναι δύσκολο εάν πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα.

Η χρήση φυσικής επεξεργασίας γλωσσών και η μηχανική εκμάθηση για την ολοκλήρωση της εργασίας είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Το φιλτράρισμα λέξεων-κλειδιών με εργαλεία AI μπορεί να εντοπίσει γρήγορα τις λέξεις-κλειδιά που αντικατοπτρίζουν πιο στενά τους στόχους του SEO σας. Το AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό μοτίβων, θεμάτων και προθέσεων χρήστη που μπορεί εύκολα να χαθούν κατά τη μη αυτόματη αναζήτηση.

3. Προσδιορίστε θέματα ιστολογίου

Για πολλούς bloggers, η πραγματικότητα τους είναι πολλές και συχνές ώρες κοιτάζοντας μια κενή οθόνη, αναζητώντας απεγνωσμένα έμπνευση.

Ο εντοπισμός θεμάτων για νέες αναρτήσεις ιστολογίου είναι ένας άλλος τομέας όπου η AI μπορεί να υπερέχει Εργαλεία μπορούν να παρακολουθούν τους ιστότοπους των ανταγωνιστών σας και να εντοπίζουν αλλαγές σε πραγματικό χρόνο. Βλέποντας τι δημοσιεύουν οι ανταγωνιστές σας και τα μηνύματα που στέλνουν μπορείτε να εντοπίσετε κενά στη δική σας στρατηγική blogging.

Με παρόμοιο τρόπο, υπάρχει αντίστοιχο εργαλείο στρατηγικής περιεχομένου που χρησιμοποιεί AI για να σας βοηθήσει να βρείτε θέματα που σχετίζονται με την αγορά σας, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να γράψετε για το ιστολόγιό σας. Το δημιουργικό έργο γραφής αφήνεται σε εσάς, αλλά το δύσκολο έργο του εντοπισμού και της εύρεσης θεμάτων αφήνεται στο AI.

4. Βελτιωμένη εξατομίκευση

Εάν έχετε μια λίστα ή χρησιμοποιείτε ποτέ μάρκετινγκ μέσω email, θα καταλάβετε τη σημασία της εξατομίκευσης. Σήμερα οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να ασχοληθούμε με τόσο μεγάλο περιεχόμενο που εκτός αν κάτι έχει άμεσο ενδιαφέρον, δεν πρόκειται να τραβήξει την προσοχή μας ή να προκαλέσει απάντηση.

Το πρόβλημα για τους εμπόρους περιεχομένου είναι ότι η δημιουργία εξαιρετικά εξατομικευμένου περιεχομένου είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Τα εργαλεία AI είναι σε θέση να παρακολουθούν τις ενέργειες των μεμονωμένων παραληπτών, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε το τέλειο email για αυτούς ή να τους κατευθύνετε στην ιστοσελίδα που είναι προσαρμοσμένη για να παράγει την καλύτερη ανταπόκριση από αυτούς.

5. Μετρήστε μεμονωμένες απαντήσεις

Στον κόσμο του email μάρκετινγκ, η AI μπορεί να προσδιορίσει την ώρα ανοίγματος και κλικ κάθε παραλήπτη email, επιτρέποντας στους εμπόρους να προσαρμόσουν τον χρόνο αποστολής email τους στο λεπτό.

Το AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της απόκρισης σε κάθε μεμονωμένη προώθηση.

Μια παρόμοια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ιστορικό περιήγησης ή αγοράς ενός πελάτη για να προτείνει προϊόντα ή ιστοσελίδες που μπορεί να τους ενδιαφέρουν.

Για να βελτιώσετε πραγματικά το ποσοστό απόκρισης των email σας, δεν είναι μόνο ο χρόνος και ο τύπος των email που πρέπει να βελτιστοποιήσετε, αλλά και το περιεχόμενο. Η χρήση της AI επιτρέπει στους ψηφιακούς εμπόρους να εξατομικεύουν το περιεχόμενό τους και να παρέχουν στους αναγνώστες τους το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει περισσότερο.

 

5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά

Προώθηση ιστοσελίδας με πρωτότυπο περιεχόμενο

Ως απλή αναλογία, οι διαδικτυακές επιχειρήσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να ρωτούν, "χρειάζεστε βοήθεια με οτιδήποτε;" όπως κάνουν τα καταστήματα. Mε τον ίδιο τρόπο που ξεκινά η εξυπηρέτηση πελατών όταν μπαίνουν στο κατάστημα, έτσι ξεκινά επίσης όταν οι πελάτες προσγειώνονται στον ιστότοπό σας. Όταν γίνει σωστά, το μάρκετινγκ περιεχομένου μπορεί να είναι το κατάλληλο μέσο για να καλωσορίσει τους αναγνώστες και τους βοηθά να καταλάβουν ποια επιλογή τους ταιριάζει καλύτερα.

Η εξυπηρέτηση πελατών ορίζεται ως: «η πράξη της φροντίδας των αναγκών του πελάτη παρέχοντας επαγγελματική, χρήσιμη, υψηλής ποιότητας υπηρεσία και βοήθεια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ικανοποίηση των απαιτήσεων του πελάτη." Τα στοιχεία της εξυπηρέτησης πελατών βασίζονται σε αυτούς τους τρεις πυλώνες: ταχύτητα, επαγγελματισμός και εξατομίκευση.

1.Το μάρκετινγκ περιεχομένου προσφέρει άμεση ταχύτητα

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι άμεσο, επειδή διατηρεί απαντήσεις στις ερωτήσεις των αναγνωστών σας με ένα μόνο κλικ. Αντί να χρειάζεται να ανοίξετε μια νέα καρτέλα και να αναζητήσετε μια απάντηση - ο αναγνώστης σας μπορεί να ελέγξει το περιεχόμενό σας.

Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να έχετε στη διάθεσή σας πληροφορίες και χρήσιμους πόρους χωρίς να κατευθύνετε τον αναγνώστη σας σε άλλο ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι ξοδεύουν χρόνο στον ιστότοπό σας αντί για τους ανταγωνιστές σας.

2.Το μάρκετινγκ περιεχομένου δείχνει επαγγελματισμό

Ο επαγγελματισμός στην εξυπηρέτηση πελατών αφορά την εμπειρία. Ο πελάτης σας εμπιστεύεται γιατί χρησιμοποιήσετε την τεχνογνωσία και την εξοικείωσή με το προϊόν για να βοηθήσετε στην επίλυση του προβλήματός τους.

Η ύπαρξη πολύτιμου περιεχομένου στην κατασκευή ιστοσελίδων δείχνει ότι είστε πεπειραμένοι, αξιόπιστοι εμπειρογνώμονες και ότι τους προωθείτε πολύτιμες ιδέες και πόρους για να βοηθήσετε τους αναγνώστες σας. Έρευνα αναφέρει ότι το 60% των καταναλωτών αισθάνονται πιο θετικά για μια εταιρεία αφού διαβάσουν προσαρμοσμένο περιεχόμενο στον ιστότοπό της.

Με την κοινοποίηση των πληροφοριών σας, τη συλλογή πληροφοριών και τη δημιουργία χρήσιμων πόρων - θα θεωρηθείτε ως πηγή μετάβασης για να λάβετε απαντήσεις υψηλής ποιότητας.

3.Το περιεχόμενο μάρκετινγκ είναι εξατομικευμένο

Το μάρκετινγκ περιεχομένου μπορεί να σχεδιαστεί για τη διαχείριση ορισμένων σταδίων του ταξιδιού του αγοραστή. Αυτή η στοχευμένη ανταλλαγή μηνυμάτων συμβάλλει στη διατήρηση του ιστότοπού σας ως πηγή ενδιαφέροντος, σχετικού και χρήσιμου.

Μπορείτε να κάνετε το περιεχόμενό σας "εξατομικευμένο" χρησιμοποιώντας την πρόθεση λέξεων-κλειδιών. Αυτό αφορά την ιδέα ότι μπορείτε να μαντέψετε τι θα αναζητούσε ένας χρήστης όταν χρησιμοποίησε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Πιθανότατα αναζητούν κάποιες γενικές πληροφορίες.

Τέλος, το γνωστό ‘Content Marketing’ υποστηρίζει τον αναγνώστη σας πριν και μετά την αγορά του. Η εξυπηρέτηση πελατών δεν σταματά αφού κάποιος πραγματοποιήσει μια αγορά. Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι είναι στην πραγματικότητα όταν ξεκινά. Ομοίως, το περιεχόμενο προωθείται πάντα ως τρόπος ενθάρρυνσης του αναγνώστη σας για να αγοράσει. Ωστόσο, οι εξαιρετικές στρατηγικές περιεχομένου θα πρέπει επίσης να υποστηρίζουν τους αναγνώστες σας μετά την αγορά τους.

Το γραπτό περιεχόμενο βοηθά τους στόχους μάρκετινγκ και είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο εξυπηρέτησης πελατών. Δημιουργώντας περιεχόμενο, δημιουργείτε έναν διαδικτυακό "βοηθό πωλήσεων" που μπορεί να βοηθήσει τους πελάτες σας να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν τις επιλογές τους 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

 

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ GOOGLE ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ:

Κατασκευή ιστοσελίδων - Δημιουργία eshop - Κατασκευή site - Σχεδιασμός website - Εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων - Κατασκευή webapp - Δημιουργία blog - Κατασκευή ιστοσελίδων Αθήνα - Δημιουργία σελίδας facebook - εταιρεία για adwords - Κατασκευαστής site με joomla - Προσφορά δημιουργίας ιστοσελίδας - Site για μικρές επιχειρήσεις Αθήνα - προσφορές seo - Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος - Ιστοσελίδα με wordpress - Site με drupal - Κόστος ιστοσελίδας - Κατασκευή eshop Προώθηση eshop σε Ελλάδα και Εξωτερικό - Webdesign Athens - Κατασκευή και προώθηση ιστοσελίδας - Δημιουργία λογαριασμού σε social web media - Τιμές για κατασκευή eshop - Ιστοσελίδες μεγάλων επιχειρήσεων - Κατασκευή ιστοσελίδων τιμοκατάλογος - Κόστος site - Δημιουργία site τιμές - κατασκευή eshop video - Σχεδιασμός site Αθήνα - Δημιουργία ιστοσελίδας βήμα βήμα - κατασκευή ιστοσελίδων με προϊόντα - σχεδίαση και φιλοξενία website - Κατασκευή ιστοσελίδας