espa banner
κατασκευή και marketing e-shop επιχειρήσεων

Παρακαλώ αξιολογήστε


Όταν πρόκειται για το διαδικτυακό μάρκετινγκ, ο σκοπός και οι στόχοι είναι γενικά οι ίδιοι με αυτούς του παραδοσιακού μάρκετινγκ και σχετίζονται πάντοτε με την αύξηση της αναγνωρισιμότητας ενός brand και την εξεύρεση νέων πελατών.

To μεγαλύτερο πλεονέκτημα του μάρκετινγκ στο διαδίκτυο για τις μικρές επιχειρήσεις είναι ότι τους επιτρέπει να αξιοποιούν κάθε ευρώ που ξοδεύουν πιο αποτελεσματικά προκειμένου να αποφέρουν την υψηλότερη απόδοση επένδυσης (ROI).
Εδώ θα βρείτε μερικούς  τρόπους με τους οποίους μικρές επιχειρήσεις  έχουν ήδη προβεί στην κατασκευή e-shop  και μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του online marketing για να πετύχουν τους εταιρικούς στόχους τους

Παραγωγή ποιοτικού περιεχομένου
Το μάρκετινγκ περιεχομένου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε στρατηγικής μάρκετινγκ στο διαδίκτυο.
Ο πιο σημαντικός στόχος της δημιουργίας περιεχομένου είναι να μετατρέψει τους απλούς επισκέπτες της σελίδας σας σε πελάτες. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει με μικρούς στόχους, όπως η απόκτηση followers στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, ή το sign up ενός ενημερωτικού δελτίου ή η συμμετοχή σε διεξαγωγή έρευνας ή δημοσκόπησης.
Ανεξάρτητα από το είδος του περιεχομένου που παράγετε, π.χ. ένα βίντεο, μια εικόνα, ένα blog ή μια κοινωνική αλληλογραφία, πρέπει να έχετε ένα σαφές σχέδιο για το πώς το περιεχόμενό σας μπορεί να προσθέσει αξία στη ζωή του αναγνώστη. Οι επιτυχημένες μικρές επιχειρήσεις, γνωρίζουν ακριβώς ποιες είναι οι προτιμήσεις  του κοινού-«στόχου»  τους και δίνουν το περιθώριο για να τους αντιμετωπίσουν με άμεσο, ουσιαστικό τρόπο.

Τοπική στρατηγική SEO
Μια καλή στρατηγική SEO είναι εξαιρετικά σημαντική για τις μικρές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα εκείνες με φυσική διεύθυνση.
Ο τελικός στόχος του τοπικού SEO είναι να κερδίσετε υψηλές βαθμολογίες για αναζητήσεις γύρω από τη γεωγραφική σας θέση. Όταν οι χρήστες αναζητούν λέξεις-κλειδιά ή φράσεις στην περιοχή, είναι σημαντικό ο ιστότοπός σας να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
Το τοπικό SEO είναι το καλύτερο εργαλείο προώθησης  για τις μικρότερες εταιρείες όπως οδοντιατρικά γραφεία ή δικηγορικά γραφεία.

Μάρκετινγκ Ιστοσελίδας
Για να είστε ανταγωνιστικοί στο ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο, η ύπαρξη ενός ισχυρού ιστότοπου είναι απαραίτητη για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών . Η τοποθέτηση της επιχείρησής σας υψηλά στις μηχανές αναζήτησης  εξαρτάται από τη φήμη του ιστοτόπου σας.
Ίσως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη φήμη ενός δικτυακού τόπου (πχ την Google Rankings) είναι η ταχύτητα. Ο χρόνος φόρτωσης έχει τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με την πλατφόρμα σας. Μην ξεχνάτε πως οι πιθανότητες εγκατάλειψης της ιστοσελίδας σας από τους χρήστες αυξάνονται δραστικά μετά από κάθε δευτερόλεπτο καθυστέρησης φόρτωσης.
Ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι να επιλέξετε έναν καλό κεντρικό υπολογιστή για τον διακομιστή ιστού σας.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του διαδικτυακού μάρκετιγκ για τις μικρές επιχειρήσεις  είναι ότι παρέχει την ευκαιρία να στις μικρές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις  με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Η επιτυχία βασίζεται στην υιοθέτηση πιο έξυπνων, πιο αποτελεσματικών στρατηγικών και όχι αποκλειστικά στο ύψος του διατιθέμενου προϋπολογισμού για μάρκετινγκ.


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι