espa banner

Παρακαλώ αξιολογήστε


Σήμερα, στον 21ο αιώνα, βρισκόμαστε στο σημείο που η τεχνολογία έχει εισβάλλει σε ότι κάνουμε. Το διαδίκτυο είναι παντού. Μας εντοπίζει, καθώς ταξιδεύουμε. Μετράει τα βήματά μας, καθώς τρέχουμε. Ωστόσο, το ίντερνετ δεν είναι τίποτα, χωρίς την τεχνολογία που απαιτείται για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτό. Η τεχνολογία έχει τον έλεγχο. Ένας πελάτης θα ξοδέψει τα χρήματά του πρώτα σε συσκευές και αργότερα θα αναμένει από τις εφαρμογές και το ίντερνετ να βελτιστοποιηθούν για τη συσκευή που αγόρασε. Δεν θα συμβεί το αντίθετο. Εάν οι ιστότοποί σας δεν είναι βελτιστοποιημένοι για μία συγκεκριμένη μάρκα, οι άνθρωποι θα προτιμήσουν έναν άλλο ιστότοπο που θα είναι.

Τι προκλήσεις φαίνεται να έρχονται για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων; Πώς η τεχνολογία πρόκειται να διαμορφώσει το μέλλον στην κατασκευή ιστοσελίδας;

 

Αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα

Υπάρχουν εταιρίες που έχουν δημιουργήσει smartphones που έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώνονται και να γίνονται tablet. Προσαρμόζονται, ανάλογα με το τι χρειάζεται ο χρήστης κάθε στιγμή. Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι αυτές οι συσκευές μπορούν να εναλλάσονται από κινητό σε τάμπλετ, δηλαδή από μικρό σε μεγάλο μέγεθος, παρέχουν τέλειες ιστοσελίδες. Η τεχνολογία κυριολεκτικά διαμορφώνει το μέλλον και τις δυνατότητες του σχεδιασμού των ιστοσελίδων. Με τις εμπορικές φίρμες να προσπαθούν ήδη να συνεχίσουν με τη δική τους έκδοση τέτοιων συσκευών, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να παρέχει μερικές ενδιαφέρουσες προκλήσεις και στόχους για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Αυτές οι καινούργιες συσκευές θα παρέχουν στους σχεδιαστές ένα νέο πεδίο στον UI σχεδιασμό. Αυτός ο σχεδιασμός δεν έχει ακόμα εξελιχθεί πλήρως κι από την μεριά των σχεδιαστών ιστοσελίδων και των χρηστών. 

 

VR & AR

Όπως προκύπτει, είναι σχεδόν αποκλειστικά συνδεδεμένες με τα παιχνίδια. Ίσως, όμως, θα σας άρεσε η ιδέα να διαμορφώνουν το μέλλον του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Με την αύξηση της AR και της VR, οι ιστότοποι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την εμβυθιστική έλξη αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας. Θα δημιουργηθούν καινούργιες και συναρπαστικές προκλήσεις για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων, που επιθυμούν να αυξήσουν την αφοσίωση σε έναν ιστότοπο.

Δίκτυα 5G

Με την γρήγορη ταχύτητα του ίντερνετ, αυτές οι γρήγορες συνδέσεις θα ανοίξουν τις πόρτες για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων να δημιουργήσουν φουτουριστικούς σχεδιασμούς κινητών τηλεφώνων που να μπορούν να ανταποκριθούν. Η εκτιμώμενη ταχύτητα λήψης των 5G δικτύων είναι της τάξης των 1Gbps. Αυτό θα αλλάξει τον τρόπο που βελτιστοποιούνται οι ιστότοποι για τα κινητά.

Αυτή τη στιγμή, οι φορτωμένοι ιστότοποι παλεύουν να αγωνιστούν ενάντια στο διάστημα προσοχής των 8 δευτερολέπτων. Τα ενδιαφέρονα στοιχεία ενός ιστοτόπου πρέπει να επανεξεταστούν. Ολόκληροι ιστότοποι έχουν ξαναδιαμορφωθεί, για τις ατελείωτες πληροφορίες που έχει επιβάλλει η εποχή των κινητών τηλεφώνων σε εμάς. Αυτό σημαίνει πως συγκεκριμένες διαδραστικές λειτουργίες, απλά δεν είναι διαθέσιμες για τους χρήστες κινητών.Η αυξημένη ταχύτητα δηλώνει ότι αυτά τα διαδραστικά και κομψά στοιχεία μπορούν να ενσωματωθούν ξανά, καθώς μπορούν να γίνουν ταχύτερα.

 

Το μέλλον του σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι έξυπνο

Μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με την τεχνολογία και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πριν χρόνια, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων έπρεπε να λάβουν υπόψιν τους μόνο τους υπολογιστές. Αργότερα, τα κινητά τηλέφωνα. Πλέον, θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε. Το θέμα είναι ότι όλα γίνονται έξυπνα, όπως έξυπνα ρολόγια ή παπούτσια.Έτσι, εάν είστε από τους σχεδιαστές ιστοσελίδων που εμπλέκονται με τη δημιουργία εφαρμογών, τότε η αύξηση στις έξυπνες συσκευές θα αυξηθεί. Αυτές οι έξυπνες συσκευές πρόκειται να επικρατήσουν, καθώς το ενδιαφέρον για την τεχνολογία μεγαλώνει.

Επαναστατικά εργαλεία βίντεο και κινούμενης εικόνας

Το βίντεο έχει γίνει σχεδόν αναπόφευκτο με τον μέχρι προσφάτως σχεδιασμό ιστοσελίδων. Θυμηθείτε την συχνότητα των βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ιστοσελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πληρώνουν εξωφρενικά ποσά για να διασφαλίσουν ότι η απόδοση των βίντεο είναι πλήρως βελτιστοποιημένη.Με αυτή την τεχνολογία να είναι άμεσα διαθέσιμη, οι σχεδιαστές ιστοσελίδων θα μπορούν να φτιάχνουν ακαταμάχητες κινούμενες εικόνες. Με αυτό τον τρόπο, περισσότεροι ιστότοποι θα περιορίσουν το σύντομο διάστημα προσοχής.

Συνοψίζοντας για το μέλλον του σχεδιασμού ιστοσελίδων

Η τεχνολογία πάντα θα προχωράει. Όσο συχνά κι αν σκεφτούμε ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο, θα αποδειχτούμε λάθος.Με τέτοια πρόοδο, το μέλλον στο κομμάτι του σχεδιασμού ιστοσελίδων δεν είναι μόνο σίγουρο, αλλά αναμενόμενο.Σκεφτείτε πως η τεχνολογία πάντα θα παρέχει στους σχεδιαστές ιστοσελίδων ευκαιρίες να εξελιχθούν και να δημιουργούν. 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι