espa banner
κατασκευή ιστοσελίδων για βέλτιστη εμπειρία επισκέπτη

Παρακαλώ αξιολογήστε


Η αναμονή είναι ταλαιπωρία, και το ίδιο ισχύει και όταν αναμένεις μια ιστοσελίδα να φορτώσει. Εάν ο ιστότοπός σας αργεί να φορτώσει, πιθανότατα δεν τον έχετε αναβαθμίσει μετά την αρχική κατασκευή ιστοσελίδας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα του ιστότοπού σας αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της απόδοσής του. Είτε ο στόχος σας είναι να μειώσετε τα τηλεφωνήματα εξυπηρέτησης πελατών, είτε να αποκτήσετε δυνητικούς πελάτες, είτε ο ιστότοπός σας να γίνει το κέντρο της ψηφιακής σας στρατηγικής, η βελτιστοποίησή του μπορεί να τον κάνει πιο αποτελεσματικό στην επίτευξη των στόχων σας.

Βασικές πτυχές της βελτιστοποίησης της απόδοσης του ιστότοπου

Φιλοξενία   

Υπάρχουν διάφοροι σημαντικοί παράγοντες σχετικά με τη φιλοξενία ιστοσελίδων που πρέπει να λάβετε υπόψη ώστε να αποφασίσετε εάν θα παραμείνετε στον υπάρχοντα πάροχο ή αν θα αλλάξετε. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία φιλοξενίας σας σας παρέχει εξυπηρέτηση πελατών 24/7. Δείτε επίσης κριτικές για την υπηρεσία τους από τρίτους. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κοινά θέματα στις κριτικές τους, καθώς αυτό δείχνει ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε και εσείς το ίδιο θέμα.

Κατά την περιήγηση, προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε απομακρυσμένα αρχεία που βρίσκονται σε κάποιον web server, και όσο πιο γρήγορος είναι ο υπολογιστής σας, τόσο πιο γρήγορα γίνεται η πρόσβαση στις σελίδες που ζητάτε. Το ίδιο ισχύει και για τη φιλοξενία: οι αποτελεσματικοί web hosts επενδύουν στους web servers για να διασφαλίσουν ότι κάθε σελίδα του web server λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Επιπλέον, αναζητήστε προχωρημένα πακέτα φιλοξενίας που έχουν βελτιωμένη μνήμη και αυξημένη ισχύ. Οι βελτιωμένοι πόροι ενισχύουν την ταχύτητα των ιστοτόπων σας, επειδή τα αιτήματα εκτελούνται πιο γρήγορα.

Υπάρχουν πολλοί πολύτιμοι οδηγοί και συμβουλές για να επιταχύνεται το ιστότοπό σας. Η ταχύτητα είναι πραγματικά πολύ σημαντική οπότε κάντε ότι μπορείτε για να βελτιώσετε τη δική σας.

Μέγεθος των εικόνων

Τα αρχεία και οι εικόνες είναι σημαντικά εργαλεία για τον ιστότοπό σας, καθώς επηρεάζουν τα συναισθήματα των επισκεπτών, Θα ήταν δύσκολο να αναπτυχτεί ένας αποτελεσματικός ιστότοπος, ο οποίος δεν έχει καθόλου εικονικό περιεχόμενο. Οι πιο σημαντικοί λόγοι χρήσης εικόνων στον ιστότοπό σας αφορούν την βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και την βελτίωση του μάρκετινγκ περιεχομένου σας. Εάν οι εικόνες επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση του ιστότοπού σας, τότε πρέπει να τις διορθώσετε το συντομότερο δυνατόν.

Καθώς νέες τεχνολογίες και νέες μέθοδοι έρχονται στο περιεχόμενο του μάρκετινγκ, προσπαθήστε να αποφύγετε το υπερβολικό περιεχόμενο σε μία σελίδα. Εικόνες, scriptsflashHTMLstylesheets, φόρμες, βίντεο και ούτω καθεξής – μια σελίδα θα μπορούσε να τα έχει όλα αυτά. Προσπαθήστε να το αποφεύγετε. Απλές, καθαρές και κατανοητές σελίδες είναι η καλύτερη προσέγγιση.

Όταν επιλέγετε έναν τύπο αρχείου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας για πού προορίζεται η εικόνα σας. Επιλέξτε τη μορφή με το μικρότερο μέγεθος διατηρώντας ταυτόχρονα την ποιότητα. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τις σωστές διαστάσεις. Προσδιορίστε που θα χρησιμοποιηθούν οι εικόνες στον ιστότοπό σας και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μεγαλύτερες απ’ ότι χρειάζεται. Ο πάροχος φιλοξενίας θα μπορούσε να σας συμβουλέψει για αυτό. 

Εφαρμογές/Plugins

Τα plugins προσφέρουν διαφορετικές λειτουργίες. Ορισμένα plugins φορτώνουν αρχεία όπως εικόνες, αρχεία JavaScript, CSS stylesheets, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση κλήσεων σε βάσεις δεδομένων. Τα περισσότερα plugins χρειάζεται να στείλουν κάποιο HTTP αίτημα για τη φόρτωση των αρχείων, και κάθε αίτημα επηρεάζει το χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδας σας.

Όταν τα plugins του ιστότοπου εγκαθίστανται και ρυθμίζονται σωστά, η επίδρασή τους στην ταχύτητα του ιστότοπου είναι ελάχιστη. Ωστόσο, μια σύγκρουση μεταξύ των plugins μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ταχύτητα. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολλά plugins τα οποία κάνουν αίτημα για τη φόρτωση αρχείων και των φακέλων τους, ή τα plugins δεν είναι ενημερωμένα, τότε η εμπειρία του χρήστη και η απόδοση του ιστότοπού σας θα επηρεαστούν αρνητικά.  

Σχεδιασμός πρώτα για φορητές συσκευές

Σχεδιάστε πρώτα την έκδοση του ιστότοπού σας για προβολή από φορητές συσκευές και μετά την έκδοση για υπολογιστές. Αυτό έχει τρία βασικά οφέλη:

·Βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη στο ιστότοπό σας

·Η προβολή στου ισότοπου μπορεί να γίνει εύκολα συμβατή και με μεγάλες οθόνες

·Η Google λατρεύει του ιστότοπους που έχουν σχεδιαστεί με αυτόν τον τρόπο και τις παρουσιάζει πρώτες στις μηχανές αναζήτησης.

 Αυτό σημαίνει ότι πριν την κωδικοποίηση και το σχεδιασμό του ιστότοπού σας, χρειάζεται να εστιάσετε σε μία εξαιρετική σχεδίαση για φορητές συσκευές ώστε ο επισκέπτης σας να έχει μία καλύτερη, απλούστερη και ταχύτερη εμπειρία από οποιαδήποτε οθόνη και συσκευή.

Content Delivery Networks (CDNs)

Ο CDN είναι ένας γεωγραφικά τοποθετημένος server ο οποίος φιλοξενεί αντίγραφα των πόρων του ιστότοπού σας για να αποστείλει το περιεχόμενο με βάση την τοποθεσία του χρήστη. Ο CDN συντομεύει το χρόνο μετ’ επιστροφής του περιεχομένου σας και το φέρνει πιο κοντά στην τοποθεσία του χρήστη.

Αυτό σημαίνει ότι η αυτόματη επιλογή servers που είναι πιο κοντά στο χρήστη, είναι λιγότερο ακριβή, και έχει την υψηλότερη χωρητικότητα.

Συμπέρασμα

Οι χρόνοι φόρτωσης της σελίδας επηρεάζουν άμεσα τις πωλήσεις, τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης καθώς και τη συνολική εμπειρία των πελατών. Το γεγονός ότι πολλοί πελάτες λένε ότι δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε έναν αργό ιστότοπο σημαίνει ότι θα πρέπει να τους κρατήσετε χαρούμενους χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία απόδοσης ιστοτόπου και ενσωματώνοντας τις πτυχές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορά που έχει όχι μόνο στη συνολική επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας, αλλά και σε όλες τις βασικές μετρήσεις ιστότοπου.  

 


Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο;

Μιλήστε με τους ειδικούς μας!
Δεν ενδιαφέρομαι